PIRINI BEJGLI 

SESTAVINE:
200g polnozrnate pirine moke 
80g ajdove moke (uporabiš lahko tudi katero  koli drugo moko)  
500g grškega jogurta 
2 čž pecilnega praška 
1/2 čž soli
1 jajce
2 jž mešanih semen 

PRIPRAVA: 

V posodi zmešaj moko, pecilni  prašek in sol. Dodaj grški jogurt  in dobro premešaj ter pregneti.  (Masa bo nekoliko lepljiva, a brez skrbi, točno takšna mora biti). 

Maso razdeli na 7-8 delov in oblikuj štručke z luknjico. Oblikovane  štručke premaži z jajcem in potresi  s semeni. Peci 20-25 min na 200 °C.  
Pečene štručke malo ohladi (ta del je najtežji). Postrezi jih  s slanim ali sladkim nadevom.  

👩‍🍳Recept pripravila Ines Pusovnik @svojasrecka

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X