Polnovredna pirina pita z jagodičevjem

Ko za peko izbereš le najboljše sestavine, je rezultat lahko samo ODLIČEN.

Hrustljava pirina pita s sočnim jagodičevjem je odlična izbira za jesensko crkljanje ob dobri kavi ali čaju. Zaradi bogate hranilne vrednosti pa lahko predstavlja tudi zdrav obrok.

Sestavine za testo300g pirine polnovredne moke, 200g masla sobne temperature, 100g kokosovega sladkorja, 1 jajce, vanilijev sladkor, ščepec soli

Sestavine za nadev: 600g domače skute, 2 jajci, 1 vrečka vanilijevega pudinga, sok 1 limone, 70g sladkorja ali sladila, 375g malin, 125g ameriških borovnic, 150g jagod

Drobljenec: 100g mandljevih lističev, 100g sladkorja, 100g masla, 70g pirine polnovredne moke

Priprava:

Vključi pečico na 190 stopinj, pripravi okrogel pekač premera 30cm. Med seboj ročno premešaj sestavine in oblikuj testo. Pekač premaži z maslom in potresi z moko, nato ročno potlači testo, tako da z njim prekriješ celotno dno pekača. V skledi zmešaj skuto, jajca, vanilij puding, sok limone in sladkor, ter nadev namaži po testu. Po nadevu potresi izbrano sadje. Midve sva iznrali ekološke maline, borovnice in jagode. Za piko na i, pripravi še drobljenec, ki prispeva kanček zaželjene hrustljavosti. Za drobljenec zmešaj maslo, sladkor in moko, tako da dobiš mrvice, nato vmešaj še mandljeve lističe in potresi po piti.

Peci 45 minut na 185-190 stopinj. Pito si privošči delno ohlajeno.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X