Presni brownie

Za trenutke, ko nam pade sladkor, je dobro imeti nekaj sladkega pri roki. Če pa je to ob enem še zdravo in hranilno, pa lahko uživamo brez slabe vesti! 🙂
 
Ti čokoladno – pomarančni browniji so polni vlaknin, rastlinskih beljakovin in antioksidantov ter obenem ne vsebujejo nobenih dodanih maščob in sladkorjev.

 

Za en manjši pekač potrebujemo:
 
– 2 skodelici ovsenih kosmičev
– 1 skodelico sončničnih semen
– pribl. 22 izkoščičenih svežih datljev (sicer jih predhodno namočimo)
– 8 žlic presnega kakava
– 2 ščepa soli
– 7 žlic ovsenega/mandljevega mleka
– naribana lupina 1 eko pomaranče 
– sok 1/2 pomaranče
 
Vse sestavine damo v večji sekljalnik in miksamo do gladke, rahlo lepljive mase. Maso razprostremo po manjšem pekaču do debeline 1-1,5 cm, nato pa pogladimo površino in poljubno okrasimo. 
 
Brownie damo v hadilnik za 1 uro, da se sestavine dodobra povežejo in masa nekoliko strdi, nato pa poljubno razrežemo in poudimo. 
Da bo vedno na voljo, ga z lahkoto hranimo v zamrzovalniku do vsaj dva meseca. 
 
 
 
 
 
Recept prispevala Monika Majnik: www.re-evolution.se

Komentarji

X