Prosena kaša z bučkami in ingverjem

Sestavine:

170g prosene kaše

1 čebulica šalotka ali ½ manjše čebule

2 žlici olivnega olja

1000ml zelenjavne jušne osnove (voda+2 žlici biogete)

1 večja bučka

lupina ½ limone

ščepec ingverja v prahu ali manjši kolut svežega ingverja

6 žlic mandljeve/riževe smetane za kuhanje.

Priprava:

  1. Čebulo nasekljamo in na olju popražimo da postekleni
  2. Dodamo ingver premešamo, da zadiši, nato proseno kašo in dolijemo ½ jušne osnove. Pustimo kuhati približno 20-30 minut (odvisno od kaše). Pogosto premešamo in sproti dolivamo preostalo jušno osnovo  
  3. Bučke olupimo in narežemo na tanjše kolute, nato popečemo na ponvi, ki naj ne bo preveč naoljena
  4. Kuhani kaši dodamo mandljevo smetano za kuhanje, ter naribano lupino limone
  5. Čisto na koncu vmešamo še bučke in ponudimo

 

namig za vegane: dobro se ujema z dušenimi kumaricami s kopercem.

Namig za vegetarjance:  izredno dobro se poda, če vmešamo še mladi kozji sir. 

Namig za mesojede: ponudite ob divjačinskem golažu.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X