Sladice

Sirova pogača

Sladice

Sirova pogača

Sestavine:

Pečjakovo listnato testo sirova pogaca recept  

1 kg domače skute
Rjavi, trsni sladkor4 jajca
domača kisla smetana

2 dcl mleka
ščepec soli

Vse skupaj zmešamo v gladko maso, mleka dodamo toliko, da skuta postane lepo gladka. 
Namastimo pekač z maslom in testo polagamo  v plasteh enega na drugega neposredno v pekač (4-6 plasti) med njimi pa skutni namaz. Zmešamo nekaj žlic kisle smetane in eno jajce ter vsebino polijemo po pogači.
Pekač postavite v pečico in pecite na 180 stopinjah Celzija približno 35 minut oz. toliko časa, da bo pogača postala zlato rumene barve. Pogačo lahko potresemo z mletim sladkorjem in jo še toplo postrežemo.

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.