Špinačne testenine z rukolo in mandlji

Rukola je rastlina, ki v sebi skriva ogromno vitaminov in mineralov. Je odličen vir vitaminov A, E, K, C in B ter kalcija, železa, mangana in bakra. Prav tako vsebuje veliko vlaknin – tisti neprebavljiv del našega obroka, ki pa ima ogromno pozitivnih učinkov na telo. Prehranske vlaknine se nahajajo predvsem v zelenjavi in sadju, pomagajo pa nam pri prebavi, saj več vlaknin kot zaužijemo, hitrejši je čas prehoda zaužite hrane skozi prebavila. Poleg tega pa nam vlaknine dajejo občutek sitosti, zato so odlične za vse, ki bi se radi znebili odvečne teže.

Da pa se ne bo rukola znašla vedno le v solati ali na pici, si jo privoščite kot dodatek k omaki za testenine. Omaka iz rukole in mandljev je preprosta, hitra in predvsem okusna. K tej omaki se odlično podajo zdrave špinačne testenine, ki še obogatijo njen okus.

Kaj vse potrebujemo za dve porciji?

  • 200 g špinačnih testenin
  • 150 g sveže rukole
  • 25 g mandljevih lističev
  • 200 ml ovsene kreme za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • olivno olje

Špinačne testenine skuhamo v slani vodi po navodilih na embalaži. Medtem na olivnem olju popražimo mandljeve lističe in nasekljano rukolo. Solimo in popramo po okusu. Dodamo ovseno kremo za kuhanje, počakamo da začne vreti in ponev takoj odstavimo.

Omako polijemo po testeninah in postrežemo. Zraven pa lahko dodamo še veliko skledo solate (za še nekaj dodatnih vlaknin).

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X