Testenine z omako iz pečice (za 2 osebi)

 
Zaradi peke v škrniclju, je omaka resnično aromatična, saj imajo vsi sokovi in okusi možnost da se nadvse lepo pomešajo in povežejo.

SESTAVINE ZA PEKO V PEČICI:
— 200 g češnjevih paradižnikov
— 1 večja vejica rožmarina
— 1/3 lončka indijskih oreščkov (50 g)
— 1 večji strok česna
— 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja

PREOSTALE SESTAVINE:
— 200 g poljubnih poljubnih polnovrednih testenin
* jaz sem uporabila čičerikine svedrčke
— ½ lončka vode od testenin
— ¼ do ½ žličke soli
— 1/8 žličke popra

Opombe:
* 1 žlica = 15 ml, 1 žlička = 5 ml, ½ žličke = 2,5 ml, ¼ žličke = 1,2 ml

POSTOPEK:
01. Na peki papir položimo vse »sestavine za peko v pečici«, robove papirja pa stisnemo skupaj, tako, da dobimo škrnicelj, ki ga na vrhu zavežemo z vrvico (primerno za peko v pečici). Škrnicelj postavimo na pekač in pečemo 30 min na 180 °C
02. Medtem časom v osoljeni vodi skuhamo testenine. Ko so kuhane “al dente” jih odcedimo in prihranimo ½ lončka vode v kateri so se kuhale.
03. Iz škrniclja poberemo vejico rožmarina in preostalo vsebino presujemo v blender. Dodamo še vodo, sol in poper ter zmiksamo do gladkega.

 

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X