Tina Avguštin – zdravilna moč gline

Glina je eno od najstarejših naravnih zdravil. Znanje o njenih zdravilnih učinkih se je prenašalo iz roda v rod vse do danes. Ima izredno vpojno moč, da nase veže toksine in jih izloči iz našega telesa. Če je njena uporaba pravilna, deluje protivnetno, antiseptično, protiinfekcijsko in preprečuje gnojenja.

Po zdravilni, sivi glini je že od nekdaj znana Komenda. Tamkajšnji glini pripisujejo veliko zdravilno moč, saj vsebuje več kot 60 odstotkov silicijevih spojin, poleg tega leži na energijsko močnem območju. Še pred stoletjem je bilo v Komendi skoraj sto lončarjev, ki jim je tamkajšnja siva glina omogočala kruh. Sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja pa je njeno uporabnost odkril znameniti zeliščar, pater Simon Ašič. Odslej glina velja za eno izmed najbolj učinkovitih naravnih »čistilk« organizma. V njeno zdravilno moč verjame tudi mlada podjetnica, Tina Avguštin.

Iz pečarstva v razvoj naravne kozmetike

Tina se je rodila v družini, kjer je glina prisotna že 60 let. Stari ata je izdeloval krušne peči, gline je bilo v njihovem koncu Komende že takrat več kot dovolj. Ker je odraščala ob glini in delu z njo, se zelo dobro zaveda vseh njenih prednosti.

V času študija je Tina opravila številne tečaje masaž in skozi izobraževanja pridobila tudi ustrezne licence. Izkušnje pa je več let pridobivala z delom v kozmetičnih salonih, spa centrih in zdraviliščih, kjer se je znanje terapij, masaže , nege in uporabe gline stalno prepletalo. V povezavi z glino so ponujali številne tretmaje: »glina za nego obraza, glina pri oblikovanju telesa, glina pri razstrupljanju, glina pri protibolečinski terapiji, glinena kopel v zdravilišču, itd. In na tem mestu se je vse povezalo v celoto. Tina je spoznala, da imajo prav to glino, ki so jo vsak dan uporabljali v salonu, doma.

Z veliko podporo družine in partnerja Mihe je pričela razvijati zgodbo s svojo GlinaSi in Clay Ritual kolekcijo: kozmetični izdelki, ki vsebujejo SLOVENSKO  bogato glino in delujejo terapevtsko. Raziskovanje, preizkušanje, analize, testi, varnosti certifikati in kemijske formule so postale Tinin vsakdan.

Nega kože, skrb za zdravje

Tinina velika želja je bila, da svoje izkušnje iz SPA, kozmetičnih in wellness centrov združi s 60-letno družinsko glineno tradicijo in ustvari naravno kozmetiko na osnovi domače, slovenske gline iz Komende, naravno bogate s silicijem.

Z veliko vnemo in navdušenjem zagotavlja, da so vsi njeni glineni izdelki naravni in zelo učinkoviti. Opozarja na pomembnost nege kože in skrbi za zdravje kot del vsakodnevnega rituala.  Njeni izdelki so oblikovani tako, da jih lahko uporabimo vsakodnevno, se z njimi razvajamo in dolgoročno pridemo do želenih rezultatov, pa naj bo to koža brez aken, lepi lasje z leskom, koža brez celulita ali zaščita pred potenjem.

Svojo kožo Tina neguje skrbno in izključno s svojo Clay Ritaul kozmetiko. Z glinenim milom Clay očisti obraz in telo, čistilno ploščico 1001 NIGHT odstrani ličila, obrazu 1x tedensko privošči čistilno, glineno masko, vsakodnevno pa kožo na obrazu neguje z naravno, glineno, hidratantno kremo GORGEOUS.

Izdelala pa je tudi zelo učinkovit naravno deodorantno ploščico FRESH , ki ne vsebuje sode in je primeren tudi za tiste, ki so občutljivi na sodo bikarbono, saj ne povzroča alergijskih reakcij. Lasje pa si vsi v družini umivajo izključno samo še z njihovim najbolj priljubljenim izdelkom – trdim glinenim šamponom za lase THE BEAUTY.

Razstrupljanje z glino

Glina je po eni strani močna, po drugi pa nežna do našega organizma. Tina svetuje kuro vsaj 21 dni. Toliko časa je namreč potrebno, da skupaj s telesom opravi nalogo odlično.

Glina ima vpojno (čistilno), energijsko, zdravilno in terapevtsko moč. Je naravni magnet ki veže nase in posledično čisti organizem, kožo, naravo in okolje. Vsebuje več kot 75 vrst mineralov. Nekateri imajo nalogo vezave, drugi pa nalogo oddajanja. Je naravni energijski magnet in nase veže slabo energijo ki je zastala v organizmu ali v našem okolju. Vsebuje tudi energijo zemlje, s pomočjo katere se najlažje prizemljimo. Pater Simon Ašič je dejal: »Kar glina pozdravi, pozdravi za vedno.«  

Glino zaradi naštetih lastnosti najdemo v zdraviliščih, fizioterapijah in kozmetičnih salonih po celem svetu ter v skoraj vsaki kuhinji naših babic!

Lajšanje bolečin z glino

Glinene obloge se zaradi velike vpojne moči in izjemno bogatih mineralov že stoletja uporablja na različne načine doma, v zdraviliščih in v SPA centrih kot obloge in maske za telo. Tudi v divjini je dokazano da imajo divje živali zelo močno naravno nagnjenje k iskanju gline v naravi, saj je za mnoge izmed njih dostop do tega naravnega bogastva pogoj za preživetje. V »modernem« času pa enostavne recepte, ki ponavadi delujejo, preprosto pozabimo ali pa za njih nimamo časa.

Tinin zlati nasvet in priporočilo je, da imamo ob sebi vedno malo gline, pa naj bo razlog glavobol ( obkladek na čelo), boleče koleno, revma in artitis (glinena obloga), slabše počutje ( obloge na stopalih ali kopeli za stopala), kašelj  ( tople obloge na pljučih), bolečine v hrbtenici ( tople obloge na predelu boleče hrbtenice) ali pa športna poškodba, ki bi jo radi rešili ( obloga na sklep ali mišico).

Tina: »Spomnim se, ko je do mene pristopila zdravnica dejala: » Vem, da glina pomaga in deluje, ampak ljudje smo navajeni vzeti tabletko, ki nam pomaga bolečino pozabiti. Za glino preprosto nimamo več časa. Vsi želijo zdravilo: »to-go«.«

Nove ideje, navdih

Tinina ideja – kozmetični izdelki, ki vsebujejo glino in delujejo izjemno terapevtsko – je prerasla vsa začetna pričakovanja! Že od vsega začetka ji pri glineni pravljici pomaga partner Miha. Oba sta se  100% posvetila glini , glineni kozmetiki in njenim učinkom takoj, ko sta dobila številne pozitivne povratne informacije. To je tudi razlog da v glini najdeta vedno nove ideje in navdih. Z veliko pomočjo, predvsem družine, sta tako slovenski glineni kolekciji GlinaSI in Clay Ritual zaživeli.

Tina ozavešča, da si je zase in za svoje zdravje potrebno vzeti čas,  pa tudi če je to nekaj minut glinenega razvajanja ali pa 21 dnevno čiščenje z glinenimi napitki. Spomni nas, kako je narava čudovita in kaj vse nam lahko ponudi, če ji le dobro prisluhnemo.

Tinini nasveti za spomladansko čiščenje:

RECEPT ZA GLINENI NAPITEK ZA ČIŠČENJE ORGANIZMA: 1 leseno žličko GlinaSi Prečiščene gline stresemo v 2 dcl vode, premešamo in pustimo, da se glina usede na dno kozarca. Pijemo samo glineno vodo, glina na dnu se zavrže. Kura traja 21 dni, po potrebi ponovimo.

RECEPT ZA PRIZEMLJITEV STOPAL IN ČIŠČENJE ORGANIZMA SKOZI STOPALA ( primerno tudi za nosečke, doječe mamice in majne otroke): V posodo s toplo vodo stresemo približno 1 pest GlinaSi gline v prahu za kopeli in obloge telesa in v njej namakamo stopala cca 20 minut. S pomočjo glinene kopeli za stopala si lahko naredimo celotno kuro razstrupljanja in sicer 21 dni vsak dan.

RECEPT PROTI MOZOLJEM: V majhni posodici zmešamo Clay Ritaul masko GREY in vodo tako, da dobimo pasto. Nanesemo na obraz in pustimo 10-20 minut da se posuši. Odstranimo nežno in s toplo vodo.

RECEPT PROTI CELULITU: V keramično, plastično ali stekleno posodo stresemo med 50-80 g GlinaSi gline v prahu (po potrebi tudi več) in jo prelijemo z vodo tako, da prekrijemo površino gline ( npr. razmerje 1:2)  Pripravljena zmes se ne meša, ampak se pusti, da glina za celulit vpije tekočino (cca 15-30 minut). Nato pripravek po želji gostimo ali rečimo. Pripravljena glinena obloga za celulit se namaže na predele s celulitom zelo natanko. Ker verjetno ne bomo čakale pri miru 20-40 minut je fino, da jih zavijemo z bombažnimi povoji (ali pa si oblečemo bombažne pajkice). Po 20-40 minutah stopi pod tuš in odstranimo bombažne trakove (ali pajkice) in videli bomo da gre skoraj vsa glina z njimi dol! Najprej pospravi vso glino, ki je odpadla ( vržemo jo v smeti). Nato skočimo pod tuš in se fino operemo! Čisto na koncu pa si področje fino zmasiramo z glinenem CLAY RITUAL mazilom GOODBAY CELLULITE , saj vsebuje glino (vezava, razbijanje, prekrvavitev), eterična olja za prekrvavitev in čisščenje ter rastlinska olja za lepo – nahranjeno kožo! Masiramo se lahko že pod tušem na vlažno kožo ali pa potem v postelji na suho kožo. Mazila ni potrebno sprati iz kože, saj se res lepo vpije!

 

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X