TRAJNOSTNI IZDELKI – SPOŠTUJMO NAŠ PLANET!

Trajnostni izdelki so v Zlati ptički še posebej cenjeni. Zakaj? Zato, ker njihova proizvodnja ne predstavlja obremenitve za okolje. Trajnostni izdelki so namreč izdelki, ki varujejo zdravje ljudi in so prijazni do narave. Okolju prijazni pa niso samo izdelki, temveč tudi pridobivanje surovin, iz katerih so narejeni. Tudi njihova proizvodnja ni problematična za okolico. Obenem je pomembno, da jih lahko recikliramo, pridobimo pa jih iz obnovljivih virov.

 

Varujmo planet s trajnostnimi izdelki

 

Nad njimi smo še posebej navdušeni zato, ker ne izkoriščajo delovne sile in so prijazni do živali – trajnostni izdelki nikoli niso testirani na živalih.

Kava “to go”?

Ker smo se pri nas strinjali, da se nam zmeraj nekam mudi in nam tako zmanjka čas za kavo, ki jo potem lahko kupiš le v lončkih za enkratno uporabo, smo se odločili, da temu takoj naredimo konec. Glede na število proizvedenih lončkov za enkratno uporabo kaže, da jih letno zavržemo preko 100 milijonov. Noro! Tako nas je nekaj Zlatih ptičk začelo uporabljati lončke Woodway. Ker smo se zaljubili v njih, ni preostalo drugega, kot da jih postavimo tudi na naše poličke. Za koga? Za vse, ki jim veliko pomeni čisto in »zdravo« okolje, obenem pa se težko odrečejo kavi ali čaju.

Woodway trajnostni izdelki – kul way!

Woodway ločki so iz bambusovih vlaken in koruze v prahu – to pomeni, da jih po »pretečenem roku uporabe« (ki je dolg več let :D) lahko zavržemo brez slabe vesti, saj so 100 % razgradljivi. Jih pač vrnemo k naravi. Super, a ni?

 

Trajnostni izdelki Woodway lončki iz bambusa

Mi bi imeli tudi kakšen neškodljiv okrasek!

Potem pa smo pomislili, da bi bilo edino dobro, da je takih izdelkov pri nas čim več – svojim potomcem bi vsi radi zapustili lepo okolje. Ker smo sicer ljubitelji dišav, eteričnih olj in pač vsega, kar lepo diši, smo na poličke dali še posebne svečke. To so unikatne dišeče svečke v dizajnerskih lončkih, izdelanih iz bambusovih vlaken. Tak lonček lahko kasneje uporabimo za dekoracijo ali shranjevanje, notri pa se skriva še presenečenje – semena za simpatično cvetlico, ki jo lahko posadimo kar vanj!  Lonček ima tudi pokrovček, narejen iz lesa.

Trajnostni izdelki in osebna higiena

Trajnostni izdelek je tudi zobna ščetka Humble brush, narejena iz bambusa in v celoti primerna za recikliranje. Vaš nakup te ščetke pa pripomore celo k fundaciji zdravstvenih projektov tam, kjer jih najbolj potrebujejo.

 

Trajnostni izdelki Humble brush

Prenesimo ljubezen do okolja tudi na naš malčke!

Da pa se že malčki učijo skrbeti za okolje, smo na poličke dali tudi trajnostne izdelke še posebej zanje 🙂 Zobne ščetke iz koruznega škroba, primerne prav za majhne rokice in za čisto prve zobke, saj so ščetine zelo mehke. Seveda so tudi brez BPA in PVC-ja. Da je umivanje zobkov tudi varčno z vodo, lahko svojim najmlajšim ponudite tudi biorazgradljive lončke iz riževe lupine in bambusa za splakovanje zob in shranjevanje ščetke.

 

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X