Uporabljaj kozmetiko, ki jo lahko “poješ”.

Različne statistike kažejo različne številke, vendar nekatere ženske letno uporabijo tudi do 6kg različnih kozmetičnih proizvodov. Nekatere snovi ostanejo na površini telesa, saj koža deluje tudi kot nekakšna zaščitna plast, vendar pa večina, tudi do 60% sestavin konča v naši krvi, jetrih in drugih organih. Ob tem dejstvu se zavemo, da ima zagotovo kozmetika precej večjih vpliv na naše zdravje, kot smo mislili. Na škodljivost konvencionalne kozmetike opozarja Petra Demšar, izkušena aromaterapevtka in ustvarjalka naravne kozmetične linije Emma.

Združena družinska znanja

Že kot otrok je bila Petra nenehno v stiku z naravo in predvsem z lokalnimi zelišči. Mama je pripravljala raznovrstne čaje, macerate, mazila in tinkture in le ti so bili nenehno v družinski uporabi. Po zaključku rednega študija je sledil obsežen tečaj aromaterapije v Zagrebu, na katerem je svoje veselje do lastnih pripravkov še poglobila. Prvi izdelki so bili ognjičevo, smrekovo in kostanjevo mazilo, balzami za ustnice in domača mila. Ker so se zadovoljni uporabniki redno vračali, pa je leta 2010 nastala slovenska blagovna znamka Naravna darila EMMA, ki združuje vsa družinska znanja. Ime je dobila po prvo rojeni hčeri Emi, ki je za dodatno veselje v družini poskrbela istega leta.

Škodljivost konvencionalne kozmetike

Petra opozarja na škodljivost dolgotrajne uporabe konvencionalne kozmetike, ki kožo »poleni«. Raznovrstne sestavine (npr. kolagen, koencim Q10…) koža prejema preko kozmetičnih izdelkov in tako ni spodbujena da bi jih tvorila sama. Zato se velikokrat zgodi, da ko prenehamo z uporabo določene kozmetike, koža postane izsušena, povešena, pusta ali pride do preobčutljivosti. Naravni biološki kozmetični pripravki pa so tisti, ki kožo povrnejo v njeno prvotno ravnovesje, tako da spodbujajo naravne procese.

Lokalna zelišča, smilj iz Hvara in maroške vrtnice

V družini Demšar prisegajo na lokalna zelišča in cvetove, ki jih preko maceratov, tinktur, absolutov, smol ali eteričnih olj vključujejo v večino izdelkov. Na vrtu redno pridelujejo ognjič, sivko, meliso, meto, kamilice, timijan, žajbelj. V naravi nabirajo divji kostanj, gabez, smrekovo smolo. Sodelujemo pa tudi z Arboretumom Volčji Potok, kjer vsako leto naberejo cvetove dišečih damaščanskih vrtnic in jih predelajo v kozmetične proizvode, aromatične marmelade, sirupe in čaje.

Sestavine ali zelišča, ki pri nas ne rastejo oz. jih ni možno dobiti, pa kupujejo od skrbno izbranih in preverjenih tujih podjetij. Tako so na Hvaru združili moči z majhnim lokalnim pridelovalcem smilja, ter V Maroku obiskali dolino vrtnic (El Kelaa M’gouna) in pokrajino med Marrakechem in Essaouiro, kjer uspevajo drevesa argana. Z vsakim obiskom utrjujejo odnose z dobavitelji, spoznavajo nove sestavine in tehnike uporabe ter novosti vključujejo v svoje izdelke.

Trdi šampon in dezodorant iz jedilnih masel

Trdi šamponi so danes prava revolucija v naravni negi las. Demšarjevi so med prvimi malimi proizvajalci, ki so jih ponudili v redni ponudbi in »orali ledino«. Povratna informacija nanje je izjemna, zadovoljnih kupcev pa vedno več. Trdi šamponi so majhni, a zelo ekonomični. Z eno ploščico lahko ob pravilni skromni uporabi nadomestiš do 750ml tekočega šampona, lasje pa so po uporabi mehki, voljni in negovani. Zelo priljubljeni so tudi Emmini dezodoranti. Imeti dezodorant v trdi obliki iz jedilnih masel in sode bikarbone je bilo sprva nekaj drugačnega, neobičajnega. Po prvi uporabi pa so kupci tudi sami ugotovili, da je zelo učinkovit, hkrati pa tudi prijazen do telesa in okolja. S svojimi antibakteriološkimi značilnostmi preprečuje neprijeten vonj, vendar pa ne preprečuje potenja, saj bi bilo to škodljivo za telo. Deodorant na obleki ne pušča madežev in je tako kot ostali izdelki Emma popolnoma naraven. Razvili so dva različna, dokaj univerzalna vonja in danes po osmih letih sta še vedno med našimi najbolj priljubljenimi izdelki.

Preizkušeno in laboratorijsko testirano

Pri razvoju izdelkov Demšarjevi sodelujejo z večjim farmacevtskim podjetjem, ki s svojimi izkušnjami in znanjem pripomore, da imajo tudi kot mini lokalni proizvajalec urejeno dokumentacijo in kupcem ponujajo izdelke, ki so 100% varni in učinkoviti. Večji del raziskovalnega dela, študije sestavin, testiranja in izboljšav pa še vedno izvajajo sami v svojem majhnem laboratoriju. Razvoj novega izdelke in dejavnosti terja svoj čas, odzivajo pa se tudi na pobude in želje svojih kupcev.

Nega kože spomladi

Petra je imela v najstniških letih precej težav s kožo, zato se ji ob znanju, ki ga ima danes, za zdravo kožo zdi med vsem najpomembnejša ekološka, sezonska, lokalna in večinoma rastlinska prehrana, naučeno uravnavanje stresa in uporaba naravne biološke kozmetike. Svetuje vsakodnevno temeljito čiščenje kože in redno uporabo nežnih kozmetičnih izdelkov, ki poskrbijo, da je naša koža ustrezno navlažena in nahranjena.

Naravna darila z osebno noto

Sam koncept blagovne znamke »Naravna darila EMMA« je ponuditi raznovrstne izdelke, ki jih preprosto lahko kombiniramo v darilne pakete z osebno noto. Ravno s temi pa je blagovna znamka pritegnila našo pozornost. Ustvarjalna Petra pripravlja čudovite darilne pakete prilagojene različnim praznikom, dogodkom (poroke, obletnice, praznovanja)  in letnim časom. Kupci lahko oblikujejo tudi svoj lastni darilni paket ali pa izberejo katerega, ki je že pripravljen. Prav vsak je nekaj posebnega, zagotovo pa so kupci s podarjanjem le-teh  na usta pričarali že vrsto nasmehov.

V majhnem družinskem podjetju vse izdelajo in pridelajo sami – od začetka do konca – od semena do pridelka – od zeliščnega izvlečka do kozmetičnega izdelka. Sledijo preprostemu vodilu »manj je več«. Pri izdelavi uporabljajo naravna rastlinska olja in masla, 100% naravna eterična olja in absolute, zeliščne izvlečke, ki jih pripravijo sami in veliko pozitivne energije in ljubezni. »Ko nekaj delaš iz ljubezni in s pravim razlogom se to odrazi tudi na tvojih izdelkih in na koncu koncev to začutijo tudi kupci« nam svoje prepričanje poudari srčna ustvarjalka. Zaradi kakovostnih naravnih  izdelkov so deležni številnih ponudb, a vse »velike« priložnosti hvaležno zavračajo. Tako ohranjajo najvišjo kvaliteto svojih izdelkov in dostopnost končnim kupcem, ki so jim vedno na voljo za informacijo iz prve roke. Izdelki so tako na voljo le v njihovi majhni trgovinici in v naši spletni trgovini: https://www.zlatapticka.si/kategorija/naravna-kozmetika/naravna-kozmetika-emma/

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X