Sladice
Venček s čokolado in lešniki
Čas priprave:
1h in 30min
Zahtevnost:
Enostaven recept
- V toplo mleko zmešamo 1 žličko kokosovega sladkorja in dodamo kvas, pustimo 15 minut.
- Med čakanjem vse preostale sestavine (razen lešnikov in namaza) stresemo v večjo posodo, dodamo narejen kvasec in dobro zmešamo.
- Pustimo stati 1 uro, da testo vzhaja. Ko je testo vzhajano, ga razvaljamo na pravokotnik velikosti 80cm x 20cm.
- Na celotno testo namažemo lešnikov namaz in čez posujemo zdrobljene lešnike.
- Testo zvijemo v rolado, rolado zvijamo tako, da bo na koncu velika 80cm. Rolado čez sredino prerežemo na polovico in prepletemo v spriralo. Pletenico položimo na pladenj v obliki venčka.
- Pečemo 30 minut na 180 °C
Sestavine
-
20g svežega kvasa ali 7g suhega kvasa
-
600g pririne bele moke
-
2 jajci
-
1 čajno žličko soli
-
3dl mleka
-
130g stopljenega masla
-
Gurmanski lešnikov namaz Zlata ptička (približno 200g)
-
1 pest zdrobljenih lešnikov