Naredi sam
Zelena musaka s kremnim nadevom
Čas priprave:
45min
Zahtevnost:
Enostaven recept
Zelena musaka s kremnim nadevom
Musaka resnično preprostih in zdravih sestavin, ki jih ima večina izmed nas vedno v shrambi. Kljub enostavnosti, je musaka tako dobra, da si jo boste želeli jesti obredno.
POSTOPEK:
- Na malo olivnega olja prepražimo čebulo. Ko se lepo zlato rjavo obarva primešamo še brokoli in kodrolistni ohrovt. Posolimo z ½ žličke soli, pokrijemo s pokrovko in pražimo nekaj minut.
- Kremno polivko pripravimo tako, da vse sestavine zanjo na hitro pomiksamo v blenderju. Večino mešanice prelijemo čez prepraženo zelenjavo, le nekaj žlic pa je pustimo v blenderju. K preostanku dodamo še 50 ml vode in ponovno pomiksamo- to bomo čisto na koncu polili po vrhu musake.
- Krompir in bučke v posodi premešamo z ½ žličke soli.
- Manjši pekač (30 x 10 cm) obložimo s peki papirjem, nakar sledi le še sestavljanje: plast krompirja, plast bučke in tanka plast zelenjave v kremi. Ponovimo 3x oz. dokler nam ne zmanjka komponent in zaključimo s plastjo krompirja. Preostanek kremne mešanice prelijemo po vrhu musake.
- Pečemo 50 min na 180 °C, zadnjih 10 minut pa temperaturo povzdignemo na maksimum, da se zgornja plast krompirja hrustljavo zapeče.
Sestavine
-
1 večja čebula (narezana na tanke rezine)
-
2 lončka zamrznjenega ali svežega brokolija (na grobo narezanega)
-
1 lonček kodrolistnega ohrovta (na grobo narezanega)
-
* lahko nadomestite s špinačo ali blitvo
-
1 bučka (narezana na tanke kolobarje)
-
3 srednje veliki krompirji (narezani na tanke kolobarje)