Naredi sam

Zelena musaka s kremnim nadevom

Naredi sam

Zelena musaka s kremnim nadevom

Čas priprave:

45min

Zahtevnost:

Enostaven recept

Zelena musaka s kremnim nadevom

Musaka resnično preprostih in zdravih sestavin, ki jih ima večina izmed nas vedno v shrambi. Kljub enostavnosti, je musaka tako dobra, da si jo boste želeli jesti obredno. 

POSTOPEK:

  1. Na malo olivnega olja prepražimo čebulo. Ko se lepo zlato rjavo obarva primešamo še brokoli in kodrolistni ohrovt. Posolimo z ½ žličke soli, pokrijemo s pokrovko in pražimo nekaj minut.
  2. Kremno polivko pripravimo tako, da vse sestavine zanjo na hitro pomiksamo v blenderju. Večino mešanice prelijemo čez prepraženo zelenjavo, le nekaj žlic pa je pustimo v blenderju. K preostanku dodamo še 50 ml vode in ponovno pomiksamo- to bomo čisto na koncu polili po vrhu musake.
  3. Krompir in bučke v posodi premešamo z ½ žličke soli.
  4. Manjši pekač (30 x 10 cm) obložimo s peki papirjem, nakar sledi le še sestavljanje: plast krompirja, plast bučke in tanka plast zelenjave v kremi. Ponovimo 3x oz. dokler nam ne zmanjka komponent in zaključimo s plastjo krompirja. Preostanek kremne mešanice prelijemo po vrhu musake.
  5. Pečemo 50 min na 180 °C, zadnjih 10 minut pa temperaturo povzdignemo na maksimum, da se zgornja plast krompirja hrustljavo zapeče.

Sestavine

  • 1 večja čebula (narezana na tanke rezine)

  • 2 lončka zamrznjenega ali svežega brokolija (na grobo narezanega)

  • 1 lonček kodrolistnega ohrovta (na grobo narezanega)

  • * lahko nadomestite s špinačo ali blitvo

  • 1 bučka (narezana na tanke kolobarje)

  • 3 srednje veliki krompirji (narezani na tanke kolobarje)

  • olivno oljeOljčno olje ekološke pridelave 0,5l

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.