Zelena musaka s kremnim nadevom

Zelena musaka s kremnim nadevom

Musaka resnično preprostih in zdravih sestavin, ki jih ima večina izmed nas vedno v shrambi. Kljub enostavnosti, je musaka tako dobra, da si jo boste želeli jesti obredno. 

SESTAVINE (za 2-3 osebe):

— 1 večja čebula (narezana na tanke rezine)
— 2 lončka zamrznjenega ali svežega brokolija (na grobo narezanega)
— 1 lonček kodrolistnega ohrovta (na grobo narezanega)
* lahko nadomestite s špinačo ali blitvo
— 1 bučka (narezana na tanke kolobarje)
— 3 srednje veliki krompirji (narezani na tanke kolobarje)
olivno olje

Kremna polivka:

— 1/3 lončka masla indijskih oreščkov
* lahko nadomestite s 100 g čez noč namočenih indijskih oreščkov
— 100 ml vode
— 1 strok česna
— ½ žličke soli
— ¼ žličke popra

POSTOPEK:

  1. Na malo olivnega olja prepražimo čebulo. Ko se lepo zlato rjavo obarva primešamo še brokoli in kodrolistni ohrovt. Posolimo z ½ žličke soli, pokrijemo s pokrovko in pražimo nekaj minut.
  2. Kremno polivko pripravimo tako, da vse sestavine zanjo na hitro pomiksamo v blenderju. Večino mešanice prelijemo čez prepraženo zelenjavo, le nekaj žlic pa je pustimo v blenderju. K preostanku dodamo še 50 ml vode in ponovno pomiksamo- to bomo čisto na koncu polili po vrhu musake.
  3. Krompir in bučke v posodi premešamo z ½ žličke soli.
  4. Manjši pekač (30 x 10 cm) obložimo s peki papirjem, nakar sledi le še sestavljanje: plast krompirja, plast bučke in tanka plast zelenjave v kremi. Ponovimo 3x oz. dokler nam ne zmanjka komponent in zaključimo s plastjo krompirja. Preostanek kremne mešanice prelijemo po vrhu musake.
  5. Pečemo 50 min na 180 °C, zadnjih 10 minut pa temperaturo povzdignemo na maksimum, da se zgornja plast krompirja hrustljavo zapeče.

 

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X