Bio bela pirina moka 1kg

Bio Pirina polnovredna moka

3,60

Bio polnozrnato pirino moko se lahko uporablja samostojno ali pa kot mešanico z ostalimi krušnimi mokami. Odlična je za pripravo kruha, testa za pico, palačink, piškotov in drugega pekovskega peciva. Kadar kruhu in pecivu dodamo nekaj bio polnozrnate pirine moke, poskrbimo za bolj aromatičen okus, daljšo svežino in večjo hranilno vrednost. Bio polnozrnata pirina moka je nadvse vsestranska in je odlična alternativa običajni beli moki. Ker pa je bolj topna v vodi, boste pri receptih potrebovali  1/4 manj vode.

Vse o zdravilnih učinkih polnovredne pire najdeš TUKAJ.

Brez laktoze
Brez laktoze
Ekološko
Ekološko
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko
Šifra: bio-pirina-polnovredna-moka Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Bio polnozrnata pirina moka, je mleta na tradicionalen način iz slovenske pire, ekološke Kmetije Stražar. V primerjavi s pšenico ima 19% več beljakovin, kvalitetnih maščob (2-3 %, medtem ko za pšenico velja 1 %), mineralov kot so fosfor, magnezij in železo ter vitaminov A, skupine B, D in E.

Raziskave kažejo, da pira blagodejno vpliva na oskrbo oslabelega organizma, kronično bolezen spodbujanje teka, umiritev prebave in bolečine v sklepih. Maščobe v bio pirinem zrnju so večkrat nenasičene in zato ugodno vplivajo na naše srce in ožilje.